FELSŐBBFOKÚ TANULMÁNYOK INTÉZETE KŐSZEG
HUN / ENG  

Magyar-Német Fórum 2016

2016. október 27. 08:30:11  nyomtatási kép
A Német-Magyar Fórum a két ország közötti kapcsolatok egyik legfontosabb intézménye.


Az idén 26. alkalommal tartja közgyűlését a Magyar-Német Fórum. A Magyar-Német Fórum a két ország közötti kapcsolatok egyik legfontosabb intézménye. A Fórum idén Budapesten kerül megrendezésre október 25-én és 26-án.
A fórumra a két ország külügyminisztériumainak képviselői mellett számos magyar és német tudóst, politikust, gazdasági vezetőt, civil-társadalmi képviselőt valamint a magyar-német kapcsolatok további erősítésében érdekelt szereplőket hívtuk meg.
A Magyar-Német Fórum hagyományosan a nyílt, konstruktív vitára helyezi a hangsúlyt, amire kiváló alkalmat nyújtanak a plenáris ülések, a munkacsoportok valamint a "Magyar-Német Ifjúsági Fórum".


Időpont:
2016. október 25.-26.

Helyszín:
Andrássy Egyetem Budapest
Pollack Mihály tér 3
1088 Budapest


PROGRAMAz iASK főigazgatója, Miszlivetz Ferenc részt vesz a Quo vadis Europa? pódiumbeszélgetésen 2016. október 26-án, 13.45-tól.  


A Fórum célja:
A fórum célja kezdetektől fogva az, hogy nyílt párbeszédben keressen választ a társadalom és a gazdaság terén felmerülő aktuális kérdésekre. A Fórumot közvetlenül a rendszerváltás után hívták létre az akkori két kormányfő, Antall József és Helmut Kohl kezdeményezésére. A meghívottak a társadalmi, tudományos, politikai és gazdasági élet ismert szereplői. Közéjük tartozik a magas rangú kormányképviselők mellett számos nemzeti és európai parlamenti képviselő, vállalati vezető és neves tudós is. A két ország közötti kapcsolatokban elfoglalt fontos helye miatt a Fórum munkájának a támogatásáról külön cikkben rendelkezik a két ország közötti 1992. február 6.-án kötött együttműködési szerződés is (§ 26 (3).