FELSŐBBFOKÚ TANULMÁNYOK INTÉZETE KŐSZEG
HUN / ENG  

Erdős Gergely képviselte az iASK-ot az Európai Bizottság Big Data Value Association közgyűlésén

2016. december 06. 08:37:04  nyomtatási kép


Az Európai Bizottság idén november 29-től december 2-ig tartó időszakban rendezte meg a Big Data Value Association éves közgyűlését és konferenciáját. 

A Felsőbbfokú tanulmányok Intézetét (iASK) mint az egyesület tagját, Erdős Gergely kutató képviselte.

A konferencián bemutatásra került az Európai Unió jelenlegi és jövőbeni adattömeg generáló képessége, amely a következő 4 évben megduplázza a Digitális Gazdaság méretét, melyen belül a BigData technológiák növekedése az iparág kétszerese (kétévente duplázódik).


Érezhető az alapkutatás szerepének pontosabb elhelyezése, fontosságának kiemelése mellett.Különleges helyet foglalt el az Ipar 4.0 a Smart Transportation és a Smart Energy a konferencia témái között, jelezve a jövő új termékeit, melyek a BigData segítségével a fizikális világból a tényleges igények mérhetősége felé mehetnek el. Érdekes példa volt a vonatgyártók megközelítése, miszerint mostantól nem mozdonyokat és vagonokat, hanem a vasúti szállítás megbízhatóságát, pontosságát szeretnék értékesíteni.
Erdős Gergely részt vett a Big Data jövőjéről és a feltörekvő technológiákról tartott panelbeszélgetésen és az okos egészségügy (Smart Health) munkacsoport munkájában is. Több jelenleg is futó iASK projekthez sikerült Partnereket találni, mind a tudomány, mind az üzleti világ képviselői közül. Remélhetőleg több vertikumban, leginkább a turizmus és az egészségügy területén, indul meg a közös munka.

A Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének a következő konferencián már lehetősége lesz saját projektjeinek bemutatására és a Smart Health munkacsoport munkájában való részvételre.