FELSŐBBFOKÚ TANULMÁNYOK INTÉZETE KŐSZEG
HUN / ENG  
A közelmúlt eseményei
2016. december 04.
09:30
A Budapest Klub "2020 küszöbén" c. konferenciája

A Budapest Klub meghívja Önt a Budapest Klub Nemzetközi Tagjainak találkozójára amelyet

2016. december 3-án és 4-én, az MTA Kongresszusi Termében tartunk (Budapest, I. kerület, Országház utca 28.) a Budapest Klub Planetáris Tudat Kiáltványa aláírásának 20. évfordulója alkalmából


Húsz évvel ezelőtt a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében történelmi esemény szemtanúi lehettünk. A Budapest Klub Tiszteletbeli Tagjai, világunk elismert szellemi vezetői aláírták a "Planetáris Tudat Kiáltványát".

A Kiáltványban megfogalmazott célok megvalósítása mára sürgetőbbé vált, mint valaha. Éppen ezért a Budapest Klub ismét egybehívja kiváló tagjait, valamint támogatóit és követőit, hogy elindítsuk a szuperkoherencia pillangóját. Célunk, hogy a társadalom különböző szegmensei vezetőinek figyelmét a planetáris tudat kiáltványában megfogalmazott feladatokra irányítsuk.

A konferencia panelbeszélgetéseiben moderátorként és vitapartnerként közreműködnek az iASK vezető munkatársai is.


* * *

 "A planetáris tudatosság annak a tudata és érzete, hogy az emberiség alapvető egysége és az emberek egymásrautaltsága a tudatos elfogadás etikájával és szellemiségével párosul. Planetáris tudatossággal kell kezelnünk a kihívást, hogy fenntartható bolygót hozzunk létre"

László Ervin


Planetáris tudat KIÁLTVÁNYA KONFERENCIA

A Budapest Klub Nemzetközi Hálózata nemzeti és regionális klubtagsági rendszerén keresztül kívánja létrehozni a “Szuperkoherens Központok Hálózatát". A Hálózat minden egyes tagja egyazon cél felé törekszik: minél szélesebb területeket átölelve létrehozni azt a kritikus tömeget, amely jelentőségteljes és tartós változást hoz a világban.

A koherencia egy olyan rendszer, amelyben a rendszert alkotó külön álló elemek egymással kölcsönös kapcsolatban állnak és folyamatosan együttműködnek.

Szuperkoherenciában a kapcsolattartás és együttműködés nemcsak az adott rendszeren belül, hanem a rendszer és környezete között is megvalósul, létrehozva ezáltal a lehető legteljesebb szociális és ökológiai egységet.

A természetben a tartósan fennálló rendszerek szuperkoherensek. Ezzel szemben a mai ember önös érdekeit a szuperkoherencia fölé helyezi; így rendszeréből hiányzik a szociális és ökológiai együttműködés. A természet törvényei így nem érvényesülnek, a rendszernek buknia kell.

Legfőbb feladatunk tehát újraszőni a szuperkoherencia hálóját, ahol az egyén együttműködik legtágabb környezetének minden tagjával.


A konferencia programja: