FELSŐBBFOKÚ TANULMÁNYOK INTÉZETE KŐSZEG
HUN / ENG  

A KRAFT bennünk van

2017. július 25. 14:10:25  nyomtatási kép

"A város- és régiófejlesztésnek sokféle módja létezik. Számos irányzat, felfogás, modell és módszer ismert ebben a témakörben. A KRAFT - kreatív város, fenntartható vidék-program nemcsak egy az ismert megközelítések és modellek közül, hanem jóval több annál. Úgy próbálja meg a fejlesztési irányokat kijelölni és megvalósítani, hogy egyrészt kihasználja a városban, régióban meglévő kreatív és innovatív potenciálokat, másrészt a fenntarthatóság szempontjait figyelembe véve a lakosság, a civil társadalom, a kormányzat és az önkormányzat, valamint a gazdasági élet szereplőinek együttműködésére épít. A jövő alakítása, építése tehát nem szigetszerűen jön létre, hanem kreatív, fenntartható, kooperáció-orientált fejlesztések által. Meglátásom szerint ebben rejlik a KRAFT lényege, újszerűsége és sikere.Fontos továbbá hangsúlyozni, hogy minden elmélet és módszertan annyit ér, amennyit abból a gyakorlatban meg lehet valósítani. A KRAFT is akkor lehet sikeres, ha az elméleti-módszertani tudást a gyakorlatban megvalósuló projektekké tudjuk konvertálni. A Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete nemcsak kezdeményezője, hanem gyakorlati megvalósítója a KRAFT-programnak, azaz egyszerre szellemi központja és cselekvő részese a fejlesztéseknek.

Azt gondolom, manapság öröm Kőszegre jönni. Már látni a változást, érezni, hogy itt valami készül, sőt valami zajlik, és ez valami nagyon jó dologgá formálódik.

E könyv jelentősége abban rejlik, hogy visszaadja a KRAFT-program lényegét, megmutatja, hol tartanak a fejlesztések, mi valósult meg az eddigi elképzelésekből, és mi várható a jövőben."

Részlet a Szabó Lajos által írt előszóból


Markovits Szabina

Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete : Kőszeg, 2017. 99 p.

ISBN: 978-615-5742-00-2

Nyelv: magyar

Ár: 1500 Ft