FELSŐBBFOKÚ TANULMÁNYOK INTÉZETE KŐSZEG
HUN / ENG  

Az iASK (FTI) missziója 


Az iASK közel 25 éves előtörténetének köszönhetően szilárd alapokon áll; tudományágakon átívelő kreatív közeget biztosít a tudományok és művészetek terén zajló kutatásnak, innovációnak, illetve fejlesztésnek.
 
Az iASK a fenntarthatóság múlt-, jelen- és jövőbeli kihívásait célozza meg.

Az iASK az átalakuló társadalmak életminőségére összpontosít, különös tekintettel Közép-, Kelet-Európára és a Balkán Térségre.

Az iASK nemzetközi, s főként európai tudományos és kulturális hálózatokkal működik együtt a régió sajátos múltjának feltárása és bemutatása érdekében. Kőszeg, a Nyugat Pannon régió történelmi-kulturális központjaként, elhelyezkedése révén is, különösen alkalmas arra, hogy előmozdítsa a közép-európai partnerkapcsolatok létrejöttét.

Az iASK elkötelezett az iránt, hogy a változó és növekvő társadalmi igényeket szolgálja, a nyílt párbeszéd, élvonalbeli kutatás, valamint magas színvonalú publikációs és számos érdekcsoportot érintő ügyekben felelősségteljes szakpolitikai javaslatok útján.

Releváns, élvonalbeli kutatásra vállalkozik szenior és fiatal kutatók, gyakornokok és művészek közreműködésével, hogy új tudást, innovációt és a szabályzó rendszerekben működőképes alternatívákat kínáljon.

Az iASK támogatja az együttműködést külföldi illetve hazai egyetemek és kutatóegységek között annak érdekében, hogy a kutatást és az oktatást kiváló színvonalra emelje, illetve ösztöndíjprogramjai által előmozdítsa a határokon átívelő együttműködéseket.